Lufthanse chybí letadla

  • 06.07.2024 07:28

Na přednášce pro tiskový klub ve Stuttgartu prohlásil generální ředitel Lufthansy Carsten Spohr, že nedostatek letadel má „brutální“ dopad na hospodaření společnosti. Tyto problémy podle něj nebudou vyřešeny do konce dekády.

Lufthansa objednala 250 nových letadel Airbus a Boeing, aby modernizovala svou flotilu, přičemž dodávky jsou naplánovány mezi lety 2024 a 2029. Nicméně "žádné letadlo nedorazí včas," řekl Spohr a dodal, že asi 100 ze 750 letadel Lufthansy je uzemněno buď z důvodu údržby, nebo protože jsou vyřazena z provozu. Lufthansa kvůli tomu přichází údajně o asi 500 milionů eur ročně. Přesná částka ani z čeho sestává nebylo uvedeno.

Lufthanse se výrazně nedaří, a to zjevně nejen kvůli nedostatku letadel. Od začátku roku ztratila Lufthansa 30% své hodnoty. Investoři také upozorňují na degradaci značky, nezvládnutí vztahů s odbory a neočekávané změny ve vrcholovém vedení společnosti.

Finanční trhy reagovaly nepříznivě na nedávné rozhodnutí Lufthansu uvalit od 26. června na cestující „ekologický“ přípatek ve výši až 72 eur. Příplatek se týká odletů ze zemí EU, Británie, Norska a Švýcarka a pohybuje se od 1 eura do 73 eur.

Schválení akvizice ztrátové ITA Airways může vytvořit dodatečný tlak na management skupiny a hospodářské výsledky.

(Foto: Lufthansa Group, CNBC, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace