Olympiáda vyjde Air France draho

  • 03.07.2024 08:24

Pařížská olympiáda, která proběhne od 26. července do 11. srpna, ovlivňuje letní prodeje Air France, KLM a nízkonákladové Transavia France. Dalo by se očekávat, že pozitivně. Opak je však pravdou.

Společnost Air France, která je oficiálním partnerem olympiády v pondělí odhadla (více zde) negativní dopad na tržby v období červenec-srpen na 160 milionů až 180 milionů eur. Společnost ve svém prohlášení vysvětluje, že mnoho cestujících přehodnotilo své cestovní plány, což se projeví na nižším využití sedaček. Řada cestujících se v létě Paříži vyhýbá. 

„Mezinárodní trhy se vyhýbají Paříži," uvedla společnost, přičemž "provoz do a z francouzského hlavního města zaostává za ostatními velkými evropskými městy."

"Cestování by se mělo normalizovat po olympijských hrách, přičemž na konci srpna se očekává povzbudivá úroveň poptávky."

Chladné přijetí pařížské olympiády kontrastuje s londýnskou olympiádou v roce 2012, která podle výzkumu společnosti Statista přilákala více než 470.000 zahraničních návštěvníků, mnozí z nich z Francie.

(Foto: Air France, Travel Tomorrow, InsideTheGames, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Ivan_pha - nepřihlášený host (...225.14...)
04.07.2024 20:21

Nevím, čemu se AF diví, když přestup na CDG je nic moc a docela rizikový. Posledně mi nepřijely kufry a řidič mi při zavozu říkal, že většina je z CDG.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace