SAS a SkyTeam o přistoupení aerolinky do aliance

  • 07.06.2024 16:44

Během tiskové konference před oficiálním zahájením valné hromady IATA 2024 v Dubaji vystoupili šéfové SkyTeamu Patrick Roux a SAS Anko van der Werff s podrobnými informacemi o vstupu společnosti SAS do aliance SkyTeam. Členem aliance se SAS stanou 1. září.

SAS byly zakládajícím členem aliance Star Alliance. Změna vlastnictví po kapitálovém vstupu Air France-KLM rozhodla o přestupu ke SkyTeamu. Je to poprvé, kdy změnil příslušnost zakládající člen jedné z hlavních aliancí.

Vstup proběhne zrychlenou procedurou. Obvykle trvá vstup do aliance od 18 do 24 měsíců. Kritickým momentem přechodu je integrace IT systémů.

Van der Werff zdůraznil, že SAS přináší do SkyTeamu 8 milionů členů věrnostního programu Eurobonus a silnou pozici na skandinávském trhu. Pokud jde o dálkové linky, SAS se budou soustředit na Severní Ameriku. Dálný východ zůstává kvůli uzavření vzdušného prostoru Ruska v podstatě mimo dosah. Van der Werff vysvětlil, že oblet Ruska přidal 3 až 3,5 hodiny letového času, což poškozuje konkurenceschopnost.

Generální ředitel SAS upozornil, že zatímco letecká společnost v minulosti uvažovala o spuštění dalších tras do USA z menších letišť v Norsku, nyní zůstávají prioritou lety z hlavních uzlů, zejména Kodaně (CPH). Otázka přímých linek z menších letišť bude řešena později. Expanze na trhy Jižní Ameriky není na pořadu dne.

Van der Werff vyjádřil naději, že spojení s Air France-KLM bude letos schváleno regulačními úřady a tvrdí, že přes kapitálové a partnerské vazby zůstanou SAS konkurentem Air France-KLM na trasách do/ze Skandinávie. (Foto: SkyTeam, SAS, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace