Qatar Airways připravují objednávku více než stovky letadel

  • 05.06.2024 12:31

Podle informace zpravodajství Bloomberg ze 3. června se zdá, že na přehlídce Farnborough Airshow 2024 (22. až 26. července 2024) oznámí Qatar Airways významnou objednávku širokotrupých letadel. Podle všeho bude rozdělena mezi letadla Airbus A350 a Boeing 777X.

O přípravě obřího kontraktu informovalo zpravodajství Bloomberg poprvé v březnu. Tehdy se počet objednaných letadel odhadoval na 100 až 150. Nyní se zdá, že objednávka může být ještě větší.

Pokud se tento předpoklad potvrdí, pak by významná zakázka na A350 ukazovala na zásadní změnu postoje Qatar Airways k Airbusu. Vloni obě společnosti ukončily mimosoudní dohodou spor, který se týkal defektů laku letadel A350 a zrušených objednávek. S odchodem kontroverzního generálního ředitele Qatar Airways Akbara Al Bakera v listopadu 2023 se vztahy mezi výrobcem a dopravcem výrazně zlepšily.

„Rozumím tomu, že Airbus a Boeing čelí určitým výzvám“, řekl generální ředitel skupiny Qatar Airways Badr Mohammed Al-Meer. „Nicméně oběma společnostem plně důvěřujeme a věříme, že jsou dostatečně odolné, aby tyto výzvy překonaly.“ Dodal, že si je „110% jistý“ závazkem společnosti Boeing k bezpečnosti. (Foto: Sam Chui, Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace