LOT převzal nový Boeing 737 MAX

  • 19.05.2024 12:38

Dopravce LOT Polish Airlines převzal v úterý 14. května v závodě Boeing v Seattlu svůj nový Boeing 737 MAX 8. Stroj registrace SP-LVN zamířil do Varšavy s mezipřistáním v Keflavíku na Islandu. Jde o dvanáctý 737 MAX ve flotile polského dopravce. V posledních letech jeho letadlový park posilnil jak jeden čerstvě vyrobený MAX, který nepřevzal rumunský Blue Air, tak pět dalších Boeingů 737 MAX, které rumunský dopravce vyřadil z provozu a vrátil majiteli. Letoun dodaný tento týden je úplně nový a vyrobený pro polského dopravce.

Dodávky nových letadel jsou součástí velkorysého modernizačního programu, v rámci kterého LOT pořídí asi 110 nových letadel. Více než osmdesát z nich pak budou regionální stroje. Minulý týden získal prostřednictvím leasingové společnosti Azorra první tři exempláře E195-E2. První převezme v červenci, zbývající dva do konce října. Letadla budou konfigurována pro 136 cestujících. Jde o stroje vyrobené pro malajské SKS Airways, které je nepřevezmou. Letadla budou poháněna motory Pratt & Whitney řady PW1900G.

Připravil: Martin Bernict


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace