Další v řadě nebezpečných sblížení letadel

  • 22.03.2023 17:00

Letos byl zaznamenán na letištích v USA již osmý případ nebezpečného sblížení letadel.

K poslednímu incidentu došlo na letišti Hollywood-Burbank (BUR) dne 18. března. Letadlo Southwest na přiblížení dostalo od řídícího pokyn přiblížení přerušit kvůli vrtulníku Bell 505 hasičského záchranného sboru Los Angeles, který na dráze nacvičoval manévr letmého přistání. V případě letiště Hollywood Burbank Airport se jedná již o druhý případ během necelého měsíce. Incident nyní šetří regulátor FAA a úřad pro bezpečnost v dopravě NTSB.

Jen před několika dny byly závratně množící se případy nebezpečného sblížení tématem FAA na bezpečnostní konferenci Safety Summit ve Virginii.

Celá řada incidentů neušla pozornosti Kongresu Spojených států. Někteří zákonodárci nyní požadují zvýšit rozpočet FAA, zajistit dostatek pracovníků, zlepšit technologie a zkvalitnit výcvik. (Obr.: Los Angeles Times, foto: nbcnews)


Fotografie k článku



Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
23.03.2023 11:24

Domnívám se, že podobné "závratně se množící případy" v tom provozu nejsou nic vzácného, jen se v tom dosud nikdo tak důkladně nešťoural.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace