Detail fotografie

B747-467


Autor: Ldrikk
Datum pořízení: 05/2008
Počet hodnocení: 0×
Počet zobrazení: 5294×

Popis:

09.05.




Kategorie a uživatelská alba

Další fotografie


Komentáře



Kuba - nepřihlášený host
01.07.2008 22:44

Diky vsem za podrobnou diskuzi, ani jsem takove docela odborne odpovedi necekal a ted jsem si to vsechno procetl, tak uz vim o Jumbu zas neco vic.

Jo a opravdu jsem myslel ten prostor vzadu NAD hlavni kabinou :-) Mejte se!

fanda - nepřihlášený host
30.06.2008 12:35

Dobrý den pánové, děkuji, děkuji, zdá se vše jasné, nejjasnější, snad i kuba je rád, vykorespondoval jsem také vyjasnění od Honzy ČECHA, doufám, že se nebude zlobit, když se o jeho odpověď podělím s Vámi se všemi, takže zde je: ..." Za zadním zavazadlovým prostorem je ještě jeden nákladový prostor tzv "bulk" na kusové zásilky, které nejsou v kontejnerech, pak je tlaková přepážka a prostor APU. Odpočívárna pro posádku (u verze 400) je na konci kabiny cestujících, nad prostorem zadní kabiny. Vstup je tam po schodech od zadních toalet. Nejsou tam okna. Odpočívárna pro piloty je za kabinou pilotů na levé straně (za sedadlem kapitána) Taktéž tam nejsou okna. " Takže tolik Honza Čech. Sluníčkový den všem. Fanda

Vlasta - nepřihlášený host
28.06.2008 00:06

Prostor nad hlavni kabinou cestujicich (strop se nachazi zhruba v polovine vysky napisu Cathay Pac). Tam jsou ovladaci lana, vodni instalace, spousta elektrickych dratu a rozvody vzduchu A/C. (a jsou tam taky lana pro hrdiny, kteri tam pojizdeji na kladkach a likviduji zlocince :-D).

Vlasta - nepřihlášený host
27.06.2008 19:32

Spodni kabina je hlavni kabina pro cestujici. Pod podlahou je nakladovy prostor - predni (zhruba od 1.dveri pro nastup po nabeznou hranu kridla), zadni (zhruba od sachty trupoveho podvozku az k mistu, kde se trup zacina strmeji zakrivovat smerem vzhuru), tento je propojen jeste s tzv. "bulk" prostorem pro zavazadla, ktera nejsou v kontejnerech. Dale jsou vakuove pumpy a odpadove tanky pro toalety. Potom za pretlakovou prepazkou je prostor na ovladani vyskoveho stabilizatoru a uplne vzadu pod smerovym kormidlem (ne stabilizatorem) je prostor APU :-) Doufam, ze trochu ujasnene :-)

fanda - nepřihlášený host
27.06.2008 08:18

Nazdar pánové, velmi pěkná fotka a ještě zajímavější debata na téma: A co to tam vlastně je? Autor Kuba - to je ten úplně první příspěvek z 25.06.2008 03:06:09 se ptá: ...Zajimalo by me, co je na zadni casti te spodni kabiny, z tohoto pohledu se zda, ze by se tam veslo skoro jeste jedno nizsi patro... až do této chvíle jsme se vlastně nedozvěděli odpověď na jeho otázku. Za to už víme, že: cituji Honzu Čecha ...Před podvozkovou nohou jsou uloženy baterie a zátěžové pojistky a věci kolem energetiky... A DÁLE - cituji autora Vlastu ... Pred pridovym podvozkem se nachazi pouze radar :-)... takže je zde rozpor a znovu opakuji: A co to tam vlastně je? kuba se ptá na ......Zajimalo by me, co je na zadni casti te spodni kabiny...?, ...a já se připojuji a ptám se také: Je tam nákladový prostor? Nebo co to tam vlastně je? Díky za debatu a Zdař Bůh Fanda

Vlasta - nepřihlášený host
26.06.2008 19:01

Pro P.Cecha - "brzdar" na tahac nevidi. Pri pretahu je letadlo pod kontrolou tahace. Az po zastaveni da signal (radiem nebo vizualne) do kokpitu k zaparkovani.

Vlasta - nepřihlášený host
26.06.2008 18:54

Velmi povedena fotka, coz u autora neni vyjimka. Pro upresneni - palivo na 747-400 je v ulozene v kridle v podstate od konce ke konci vcetne centroplanu. Navic -400 si palivo veze i ve vyskovem stabilizatoru. Odpocinkovy prostor pro piloty je primo za sedadlem kapitana - vstup kokpitem. Pro PP je "loznice" nad stropem kabiny a vstup je po zebriku z kabiny. Hlavni baterie+nabijecka je v predni casti "elektronickeho prostoru", APU baterie je pred APU v ocase letadla. Jistice jsou take v prostoru "elekt.prostoru" + nektere primo na panelech v kokpitu. Pred pridovym podvozkem se nachazi pouze radar :-)

Honza Čech - nepřihlášený host
26.06.2008 16:01

Pro Kubu a ostatní. Boeing 747 má za příďovým podvozkem "electronic bay", což je klimatizovaný prostor, kde jsou umístěny počítače a veškerá elektronika sloužící k ovládání letadla. Prostor má svou vlastní klimatizaci, protože počítače vyzařují poměrně dost tepla. Za tímto prostorem je potom přední zavazadlový prostor. Před podvozkovou nohou jsou uloženy baterie a zátěžové pojistky a věci kolem energetiky. V přechodech křídlo- trup je systém klimatizace a přetlakování letadla. Jinak souhlasím s tím, že to je fantastická fotka nádherného ptáka.

patrik - nepřihlášený host
26.06.2008 09:56

Aaaaa už jede,poschodák :)

Fan. - nepřihlášený host
26.06.2008 09:51

O h r o m u j í c í kousek, úžasná fotka !!! Tady mu ta sloní přezdívka fakt sedí. Pan fotograf zase zvedá laťku v soutěži o nejlepší snímek krále nebes. Blahopřeji !

Celkem 25 záznamů

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace