Česko zakáže ruským leteckým společnostem využívat česká letiště. Polsko jim uzavírá vzdušný prostor

  • 25.02.2022 18:45

Od dnešní půlnoci nebudou moci letadla ruských leteckých společností přistávat na letištích v České republice. Oznámil to ministr dopravy ČR Martin Kupka. 
Opatření postihne pravidelné lety do Moskvy a Petrohradu a rovněž případné nepravidelné lety. „Řízení letového provozu zajistí v souladu se svým posláním aktuální rozhodnutí Ministerstva dopravy v této věci,“ komentoval Richard Klíma, mluvčí Řízení letového provozu. Spojení mohou dále zajišťovat ČSA, pokud Rusko nepřijme reciproční opatření.
Polský premiér Mateusz Morawiecki dnes odpoledne sdělil, že Polsko uzavře svůj vzdušný prostor letadlům, ruských leteckých společností. 
Cestovní kanceláře ruší zájezdy do Ruska nebo tyto zájezdy stahují z prodeje. 
Jako první zakázala ve čtvrtek večer přistávat na svém území leteckým společnostem skupiny Aeroflot Británie. V reakci na to Moskva v pátek dopoledne zakázala britským provozovatelům vstup do ruského vzdušného prostoru.
Fotbalový klub Manchester United vypověděl spolupráci s ruskou leteckou společností Aeroflot. (Foto: PA, planes.cz) 

Pokračování: http://www.planes.cz/cs/article/206352/evropska-unie-zakazala-vyvoz-letecke-techniky-do-ruska-co-to-znamena-pro-rusko-a-pro-zapadni-letecky-prumysl

 


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Jirka. (...103.228...)
26.02.2022 21:54

Jiri: Ano naprosto souhlasím. Lituji vstupu do diskuse, nechal jsem se unést stupiditou@L. Paluzga který ve své duté hlavě plyn nepotřebuje-protože on si přeci peče housky na sluníčku, vepřový co má k obědu roste na stromech už upečený, jeho notebook se nabíjí výhradně ze solárů a do bytu jde teplo teplovodem přímo z pekla a vlastně vůbec nikdo doma nemá plynovej kotel, a plynový elektrárny mají jen v říši zla. Hlavně že šašek má 60 Kč na litr nafty, to mi spadnul kámen ze srdce.

Jirka. (...103.228...)
26.02.2022 21:44

L. Paluzga: Lukášku, měl by ses už trochu probrat. Potěšilo a zároveň rozesmálo, když ubožák a nula tvého ražení mi nadává do „komunistů a nul“ Pro tvé info, komunista jsem nikdy nebyl, mé smýšlení je zcela prozápadní. Jestli jsem nula? No nevím, zaměstnávám 250 lidí, jako nula si nepřipadám:) Mimochodem když už se tu takhle spolu o tom bavíme, tak já Ukrajině za poslední dva dny poslal materiální pomoc v hodnotě na kterou tu nevyděláš za celý tvůj nuzný život. Ale jestli chceš pomáhat, tak šup můžeš zvednout zadek, dát pusu na rozloučení příteli a jet bojovat na frontu. Ale to ne ty internetový hrdino, raději budeš sedět u klávesnice a trolit:) Kdyby vedle tebe někdo bouchnul pytlík od svačiny tak si naděláš do kalhot.

Jiri - nepřihlášený host (...30.175...)
26.02.2022 15:14
Vaše komentáře

Když jste tu tak chytří, tak proč vlastně nejste ve vládě, nebo ve vedení této země? Co jste si zvolili, to tu máte. Nebo si snad myslíte, že to někdo jiný zvolí za vás inteligenty? Všichni jste jen obyčejní pokrytci schovávající se a útočící z anonymních profilů, kdyby vám zaharašil u hlavy kalašnikov, rozbrečeli byste se vy ubozí hrdinové z akčních nabídek nadnárodních supermarketů!

LHR - nepřihlášený host (...225.206...)
26.02.2022 13:18

Tak jsme jim to natřeli, Aeroflot lítá ze Španělska nad Paříží a z Itálie nad Berlínem místo Ostravy. A teď by mě zajímalo, jestli bude česká vláda firmám vyvážejícím do Ruska nějak dotovat x-krát dražší přepravu do Moskvy s jinou aerolinkou nebo rovnou přenechá ruský trh Západu. Jak se říká - Poturčenec horší Turka.

@L. Paluzga - řeči o bolševické úderce si nechte, nemám s bolševismem ani Ruskem nic společného. O politiku se zajímám dlouhodobě a rozhodně bych doporučil každému si nejdřív zjistit fakta pěkně od začátku UA - RU sporu než začne hystericky pokřikovat.

L. Paluzga (...30.173...)
26.02.2022 13:04

@Jirka: Vidíš, ty rudá komunistická nulo a já zase předpokládám, že až na vás proruské a pročínské vlastizrádce z tohoto už roky profláknutého plátku je každému jasné, že používat smajlíky v okamžiku, kdy váš chlebodárce Putin vraždí obyvatele jiného národa je už tak přes čáru, že toho jsou schopné právě pouze zrůdy jako ty.
Pro ty, co nejsou informování, doporučuji vlákno "Ruský trolling na serveru Planes.cz" na webu airways.cz

Jirka. (...103.228...)
26.02.2022 02:12

L. Paluzga: Trol si sám a ještě k tomu si fakt ubožák:) Proč budeš brečet je asi celkem jasný každýmu, kdo nemá kedlubnu jenom na to aby mu nepršelo do krku. Ahoj chudáku.

L. Paluzga (...30.173...)
26.02.2022 01:17

@Jirka: Proč bych měl brečet, ty vlastizrádný bolševický Putinův trole?

Za prvé plyn k životu nepotřebuji a za druhé si klidně a rád za litr nafty na benzínce zaplatím třeba šedesát korun když budu vědět, že peníze z toho prodeje nepůjdou k diktátorům jako je Putin.

Kdo se zastává vrahů má sám ruce od krve. Ale tvoje proruské příspěvky jsou tady známé už roky, takže žádné překvapení...

Jirka. (...103.228...)
26.02.2022 01:06

L. Paluzga: Zkus to napsat Volodovi, třeba tě vyslyší a udělá ti tu radost a ten plyn vypne:) Jen počítám, že pak budeš brečet jako želva internetovej hrdino.

L. Paluzga (...30.173...)
25.02.2022 23:19

@Saudia777: Ještě jedna poznámka.

V poledne jsem poslal email všem poslancům vládní koalice za můj kraj dotaz jak je možné, že mi stále nad hlavou přelétávají letadla státu, který právě vraždí obyvatele a ničí majetky jiného nezávislého národa.
Druhý dotaz byl, jestli si uvědomují, že importem ruského plynu a ropy právě v tomto okamžiku financují ruskou agresi na Ukrajině.
Zatím jsem neobdržel jedinou odpověď.

Tohle je potřeba dělat - na webu sněmovny jsou kontakty a posílát jim tyto názory a dotazy. Naprostá většina poslanců totiž ještě vůbec netuší, co se právě děje, že začala skutečná válka. Oni vůbec netuší, jaká je opravdová "nasranost" na jejich nečinnost mezi lidmi....

L. Paluzga (...30.173...)
25.02.2022 23:05

@LHR, @Fakta, @Jakub Hritz: Jak vidno, tak ruská bolševická uderka je aktivována i zde.
Konečně vám zavřeli Aeronet, tak jste přišli trolit tady....?

@Saudia777: Před chvíli UK oznámilo, že zakazuje lety rusákům i soukromými jety. To jen česká vláda je "předposraná" udělat něco pořádně. Aneb jak už dlouho nahlas říkají ti, kteří vědí: neporazí nás komunista Putin ani Rusko jako takové, ale jen a pouze náš vlastní strach....

Celkem 16 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace